Energiefonds Overijssel stimuleert zonnepanelen verhuurmodel van Solease

191175 quintus spierdijk 682a07 large 1450695028

Het is nu voor 500 particuliere huiseigenaren in Overijssel mogelijk om via zonnepanelenverhuurder Solease zonder investering zonnepanelen te laten installeren op hun eigen dak. Energiefonds Overijssel investeert hiervoor €2.300.000.

 

Voor een gemiddeld maandelijks huurbedrag van € 50 draagt Solease zorg voor de aanschaf, installatie, monitoring, reparatie en verzekering van de panelen. Een investering vooraf, die wel nodig is bij het kopen van zonnepanelen, valt hiermee dus weg.

 

Volgens Bas-Jan Blom, directeur van het Energiefonds Overijssel, is dit een mooie stap voorwaarts: ”Het huren van zonnepanelen maakt zonne-energie toegankelijk voor een grotere groep mensen. Dit past bij de doelstelling van het energiefonds.”

 

Verduurzaming in Overijssel

Met de participatie van Energiefonds Overijssel kan Solease een substantiële impuls geven aan de verduurzaming van Overijsselse woningen. Financieel directeur Roderick van Wisselingh van Solease benadrukt dit: “Door onze samenwerking met het Energiefonds Overijssel kunnen we op termijn een jaarlijkse CO2 reductie realiseren van 3.000 ton wat gelijk staat aan de jaaropname van 150.000 bomen.”

 

Huurders van zonnepanelen kunnen hun voorschotbedrag voor elektriciteit met de maandhuur van de zonnepanelen verlagen. Zonder investering bouwen huurders hiernaast nog een jaarlijkse koopkorting op van €250 per gemiddeld systeem. Een gemiddeld zonnepanelensysteem bespaart verder zo’n 2.000 kg CO2 per jaar oftewel de jaaropname van zo’n 100 bomen.

 

Voor meer informatie: www.solease.nl/overijssel

 

Energiefonds Overijssel

Energiefonds Overijssel financiert projecten op het gebied van energiebesparing en productie van nieuwe energie. Niet op de traditionele manier met subsidies, maar door participaties, leningen en garanties. Zo draagt Energiefonds Overijssel bij aan werkgelegenheid, ondernemerschap, innovatie én de ambitie van Overijssel: 20% nieuwe energie in 2023.

Solease

Solease verhuurt zonnepanelen aan particuliere huiseigenaren middels een ontzorgconcept. Het Solease model werkt met een vast maandbedrag dat naast aanschaf en installatie ook de kosten voor financiering, verzekering en reparatie omvat. Klanten kunnen zo zonder investering en gedoe meteen gegarandeerd duurzame energie produceren met hun eigen dak.

Download PDF
Download PDF
Over Solease

Solease verhuurt zonnepanelen aan particuliere huiseigenaren en bedrijven middels een ontzorgconcept. Het Solease model werkt met een vast maandbedrag dat naast aanschaf en installatie ook de kosten voor financiering, verzekering en reparatie omvat. Klanten kunnen zo zonder investering en gedoe meteen gegarandeerd duurzame energie produceren met hun eigen dak voor een prijs die meestal lager is dan de huidige elektriciteitskosten. De gemiddelde CO2 besparing voor een klant is 2 ton per jaar wat gelijk staat aan 20.000 autokilometers of de jaaropname van 100 bomen. Zie ook: www.solease.nl.

berichten